Framgångstips

Framgångstips

Gör avunden till en positiv kraft

Se möjligheten att själv bli bättre
Gläds med andras framgång

Att uppleva framgång handlar om att våga jämföra sig med andra.

Genom att jämföra dig med andra kan du få idéer för vad du själv skulle kunna göra annorlunda eller bättre. Men jämförelser kan också leda till frustration och avundsjuka om du upplever att andra lyckats bättre än du. Det finns en risk att du börjar se fel hos den som är mer framgångsrik än du och att du blir kritisk och avogt inställd till den som lyckats. Om du följer nedanstående tips så kan jämförelsen göra dig starkare, inte tvärtom.

Vänd avunden till något positivt: 

1. Erkänn avunden, den är mänsklig.

2. Fundera på varför du känner som du gör. Var kommer din ilska eller behov av att kritisera en annan person ifrån? Tänk på allt som du själv är bra på och var istället nöjd med din egen prestation.

3. Kan du, och vill du ha det som den andra personen har? Är det möjligt? Använd den avunden till att bli en positiv energi, en sporre. Knyt handen i fickan och tänk: Kan den personen så kan jag!

4. Gläds med andras framgång. Beröm dem och visa uppskattning. Du kommer bli överväldigad av den positiva kraft som kommer tillbaka till dig själv. Inse att det råder inget motsatsförhållande mellan att ge andra ett värde och att ge sig själv ett värde.

Ta skit! Och gör det till guld.

Tips – så lär du dig att ta kritik och omvandla den till något positivt

Förmågan att ta till sig kritik kan få en att utvecklas och växa som människa. Men det är lätt fastna i  försvar.

Tips

  1. De flesta människor vill dig väl. Släpp därför impulsen att kämpa emot när någon ger dig kritik och var istället tyst och lyssna. Anser du att kritiken är orättvis så ge inte svar på tal med detsamma utan låt allt landa och svara senare, så att du slipper säga saker i affekt.
  2. Om någon går till personangrepp så fråga vad personen menar med sitt påstående. Be om att få exempel. Om du accepterar kritiken är det lättare att ändra på dig. Kan personen inte ge exempel handlar det ofta om destruktiv kritik och du behöver inte ta åt dig.
  3. Vi är ofta snabba att tänka att fel som inträffat inte beror på oss, utan på någon annan. Men istället för att helt avfärda kritiken så fråga dig själv vad du hade kunnat göra bättre för att undvika det inträffade.

När någon ger dig kritik, ställ dig själv följande frågor:

  • Vill den här personen hjälpa mig?
  • Finns det något i det som personen säger som jag kan ta till mig?
  • Är kritiken konkret, handlar den om mitt agerande och inte mig som person?

Lycka till!

Ta skit och gör det till guld - Annika R Malmberg

Identifiera dina styrkor

Få flow på jobbet

Bygg på dina styrkor och skapa flow

Den som får använda sina starka sidor i arbetet producerar betydligt mer och trivs bättre än den som inte får det. Tänk om du kunde få ägna dig åt det du är bäst på lite oftare. Hur mycket roligare skulle det inte då vara att gå till jobbet?

En del tycker det är svårt att säga vad de är bra på och begära att få jobba mer med det, det är nästan som att förhäva sig. Andra vet inte ens vad som är deras styrkor.

Styrkor är de aktiviteter som du gör med lätthet och som får dig att känna dig stark. De får dig att känna dig framgångsrik och effektiv. De ger dig kraft och du gillar dessa arbetsuppgifter så mycket att du utan problem kan anmäla dig frivilligt till att få göra dem. De är lätta att göra. De behöver inte kämpa för att koncentrera dig, men koncentrationen kommer av sig själv och du kan lätt glömma tid och rum. Du hamnar i det som beskrivs som ett positivt flow. När du är klar kan du vara fysiskt trött med ändå psykiskt uppiggad.

Sagt av deltagare

avatar-he
Sven Hagströmer
Entreprenör och finansman

Annika R Malmberg Hamilton levererar 240 sidor med tändvätska som får även den suraste att tända till. För många blir den garanterat en nytändning!

avatar-she
Sofie Roy-Norelid
Affärsområdeschef Förvaltning HSB

Stort tack! Din föreläsning på förmiddagen var en stor succé och en snackis hela kvällen.
Det var verkligen lyckat.

avatar-she
Angelica ”albert” Albertsson
Albert production

Med Annikas energi och kunskap kunde vi leverera den mest helgjutna chefsdagen någonsin. Det är tryggt att jobba med föreläsare som levererar på toppnivå.

avatar-she
Christina Saliba & Camilla Läckberg

Du är en stor inspiration och förebild för oss. Lycka till med allt du gör!

avatar-she
Martha Bojassen
Nobelmuseet

En helt oförglömlig utbildningsdag!

avatar-she
Tina Johansson
Sales Development Coach KICKS

En superinspirerande föreläsning! 

Säljarna var enormt tacksamma och inspirerade till max efter. TACK!

Vi uppskattade verkligen din proffsighet och ditt enkla och tydliga sätt att förmedla färgspråket, säljteknik och vad som är vår drivkraft.

 

avatar-she
Theresa Blegvad 
CEO Insights Nordic 

Fantastisk upplevelse. Länge sedan jag har skrattat och gråtit så mycket. Du har en bra blandning av humor och allvar.

avatar-she
Elina Carblom
VD Ekolina

Så underbart rolig, jag skrattade så jag grät! Och lärde mig en hel del nytt!!!

Fantastiskt! Tack.

avatar-she
Lena Malm
Linköpings universitetssjukhus

Otroligt underhållande, rolig och intressant!